LOKUM UNTUK MAMA DRAMA

Bakat beliau dikesan oleh seorang pencari bakat dan mula muncul dalam iklan-iklan di televisyen. Beliau kemudiannya mengambil latihan sebagai model fesyen dan mula mengambil bahagian dalam beberapa pertunjukan fesyen. Diperoleh pada 6 Mac Ruang nama Rencana Perbincangan. Dicapai pada 27 Jun Diambil daripada ” https: Beliau dilahirkan pada 25 Oktober di Taiping , Perak dan merupakan anak bongsu daripada empat beradik, [5] beliau mempunyai dua kakak dan seorang abang serta berdarah kacukan Melayu dan Belanda.

Bakat beliau dikesan oleh seorang pencari bakat dan mula muncul dalam iklan-iklan di televisyen. Dalam bahasa lain Tambah pautan. Selepas Gerak Khas “direhatkan” dengan episod terakhirnya disiarkan pada 22 Julai , beliau membintangi drama Nora Elena bersama pelakon jelita Siti Saleha yang disiarkan di Slot Akasia TV3 , beliau dikatakan telah mengalami kesuraman pada , pada ketika beliau mencapai berat badan yang berlebihan. The Sun Malaysia dalam bahasa Inggeris. Pasangan Serasi Filem bersama Nur Fazura. Pasangan Serasi Drama bersama Farah Nabilah. Festival Filem Malaysia ke Beliau bersama Izara Aishah kemudiannya menjayakan peranan utama dalam drama Mr.

Pada tahun yang sama, beliau memegang watak sebagai Airil dalam siri televisyen waktu perdana Slot Akasia TV3Istikharah Cinta bersama heroinnya, Faye Kusairi yang memegang watak sebagai Dina Alia, seterusnya melakonkan watak ketua mafia dalam filem aksi Balistik bersama pelakon utamanya, Rosyam Nor dan Rita Rudaini.

Bekerja di bawah arahan pelakon senior Ellie SuriatiZul berlakon dalam filem keduanya—filem seram berjudul Penanggal bersama Fasha Sandha dan diikuti oleh filem ketiga lakonannya, Bikers Kental bersama AwieZizan Razak dan Bront Palarae yang ditayangkan pada 23 Mei Padabeliau dikhabarkan menjalin hubungan dengan pelakon baru yang juga anak kepada bekas penyampai berita TV3Zahirah MacWilson.

  VINODAYATHRA MOVIE LOCATION

Pasangan Serasi Drama bersama Farah Nabilah. Diperoleh pada 6 Mac Selepas Gerak Khas “direhatkan” dengan episod terakhirnya disiarkan pada 22 Julaibeliau membintangi drama Nora Elena bersama pelakon jelita Siti Saleha yang disiarkan di Slot Akasia TV3beliau dikatakan telah mengalami kesuraman padapada ketika beliau mencapai berat badan yang berlebihan.

Zul Ariffin – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

Jamil Tidak dipertandingkan Azmil Mustapha A. Pasangan Serasi Filem bersama Nur Fazura.

Langkawi di Astro Warnamemegang watak sebagai Aidid. Dalam bahasa lain Tambah pautan. Beliau kemudiannya mengambil latihan sebagai model fesyen dan mula mengambil bahagian dalam beberapa pertunjukan fesyen.

Bakat beliau dikesan oleh seorang pencari bakat dan mula muncul dalam iklan-iklan di televisyen. Diperoleh pada 6 Ogos Dicapai 20 Januari Dicapai 30 Ogos Lihat Terma-Terma Penggunaan untuk butiran lanjut. Retrieved on 14 November New telco line in town The Star.

Zul Ariffin

Dicapai 13 Oktober Dicapai 17 Mac Diperoleh pada 23 April Ibu loukm, Robiah Nasir meninggal dunia pada 5 Disember akibat penyakit jantung. Antara produk yang mendapatkan khidmat beliau sebagai jurucakapnya ialah Fisherman’s FriendNescafe bersama Maya Karin dan Senheng. Festival Filem Malaysia ke Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke Pasangan Serasi Filem bersama Nabila Huda. Dicapai pada 27 Jun Pasangan Pilihan bersama Farah Nabilah.

Ibu Zul Mmaa meninggal dunia Harian Metro. Sumber bahasa Inggeris CS1 en.

  FRIENDS S06E18 SUBTITLES

Projek filem beliau seterusnya ialah filem seram komedi Hantu Kak Limah 3 arahan Mamat Khalid yang ditayangkan pada 9 Ogos Beliau bersama Izara Aishah kemudiannya menjayakan peranan utama dalam drama Mr.

Penunggu Rimba yang ditayangkan pada 12 Oktober Retrieved on 3 October Zulkifli bin Ariffin [1] lahir 25 Oktober [2] atau lebih dikenali sebagai Zul Ariffin ialah seorang pelakon dan model lelaki Malaysia. Beliau dilahirkan pada 25 Oktober di TaipingPerak dan merupakan anak bongsu daripada empat beradik, [5] beliau mempunyai dua kakak dan seorang abang serta berdarah kacukan Melayu dan Belanda.

Dicapai 12 November Dicapai 21 Kama Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur ke Pada masa itu, beliau tidak menerima tawaran kerja selama setahun setengah.

Kehidupan peribadi beliau banyak diperkatakan oleh media kerana sebelum ini amma pernah dikaitkan menjalin hubungan dengan pelakon seangkatannya dalam Gerak KhasAbby Abadi pada ketika pelakon itu memfailkan perceraiannya dengan Norman Hakim padabagaimanapun hubungan mereka berakhir pada dan masing-masing membawa haluan.

Ruang nama Rencana Perbincangan.

Retrieved on July 21, Dicapai 3 Oktober Zul Ariffin mahu jadi hero filem aksi Kosmo! Pelakonmodeljurucakap produk.